Snabb köttfärsgulash
Detta behöver du:
- 500g nötfärs
- 5 potatisar
- 2 morötter
- 1 stor gul lök
- 1 stor röd paprika
- 2 vitlöksklyftor eller 1 stor
- 1 msk tomatpuré
- 1 buljongtärning
- 2 msk olja
- paprikapulver
- chili
- salt
- peppar
Så här gör du:
Blanda köttfärsen med salt, peppar och paprikapulver och forma till små munsbitar. Om man är jättehungrig eller inte tycker att det är så kul att pyssla för länge med maten, kan man hoppa över detta och bryna köttfärsen tillsammans med grönsakerna.
Skala och dela potatis och morötter i små bitar och lägg dem i en gryta tillsammans med oljan. Skala och hacka lök, viktlök och paprika och lägg ner även dessa i grytan. Fräs grönsakerna i oljan en stund (ca 5 minuter). Rör i grytan annars är det lätt att potatisen fastnar.
Häll sedan på krossade tomater, lite tomatpuré, buljongtärningen och om man vill, lite vatten. Krydda med salt, peppar, chili och lite extra paprikapulver. Har man lite gammalt rödvin över kan man hälla i det för att piffa till.
Låt det koka en liten stund. Plumsa sedan ner köttfärsbitarna och rör runt ett par varv.
Låt det hela småkoka till potatisen känns klar.
Gräddfil och en bit bröd är gott att ha till.
Smaklig måltid!